touTubefbInstagram icontiktok

Учнівське самоврядування

120 років тому, 7 грудня 1900 року, народилася видатна українська художниця Катерина Білокур. Лідери самоврядування здобувачів освіти училища організували виставку репродукцій її картин до дня народження майстрині, щоб здобувачі освіти мали змогу познайомитися з рідкісним хистом цієї жінки, яка володіла винятковим чуттям. Вона помічала незвичну форму листка, пелюстку квітів. У вільному леті уяви художниця бачила свій, особливий світ, її квіти реальні і водночас вони вихоплені з якихось видів фантазії, з казки.
Три картини Білокур - "€œЦар-Колос"€, "Берізка"€, "€œКолгоспне поле" - на експозиції радянського мистецтва на Міжнародній виставці в Парижі у 1954 році побачив Пабло Пікассо. Він сказав: "Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї цілий світ!"€
Катерина Василівна привернула загальну увагу до своїх полотен, вразивши найвибагливіших знавців та поціновувачів яскравою самобутністю, поетичною силою своїх творів. Вони мовби розповідала світові, який талановитий її народ, як глибоко розвинуте в ньому естетичне почуття, яка сприйнятлива душа до всього прекрасного в житті.

фото2фото1

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: