12.01.2018 р. Захід «Різдвяні традиції різних країн світу»
11 січня 2018 року в ДНЗ «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу» відбувся захід для працівників училища «Різдвяні традиції різних країн світу», який організували та провели старший майстер Гончар Л.В., координатор УС Бенедіс Н.О. та актив педагогічного колективу.
Різдво – одне з небагатьох свят, що об’єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують нині власні традиції зустрічі Різдва, своя святкова атрибутика, дати проведення цього свята.
Учасники різдвяного Вертепу разом з керівником вокального гуртка Миколінським М.П. виконали традиційні українські колядки та щедрівки.
Викладачем історії та правознавства Роззавко А.О. було здійснено екскурс країнами Європи, під час якої присутні ознайомились з традиціями святкування Різдва та приготуванням святкових страв.
Також всі бажаючі мали змогу взяти участь в майстер-класі «Приготування пряників з побажаннями», який проводила майстер в/н Петренко Л.В.
Традиції святкування Різдвяних свят у кожної країни по особливому цікаві і захоплюючі, але ми не забули і про свої Вітчизняні: вся родина – колектив зібралась разом за святковим столом з кутею та узваром, італійським хлібом Панеттоне, французьким десертом «Різдвяне поліно», німецькими імбирними пряниками та ін.
Але якби не відзначали Різдвяні свята у всьому світі, якими б традиціями не дорожили представники різних національностей, в ці свята всіх об’єднує одне – практично в кожному домі панує спокій, затишок і радість. Бажаємо всім забути про негаразди і перебувати в атмосфері свята!