05.01.2016 р. Майстер- клас «Як приготувати кутю?»
Згідно з давньою українською народною традицією Свята Вечеря у переддень Різдва збирає за столом усю велику родину. Педагогічна родина ДНЗ «Київське обласне ВПУ харчових технологій та ресторанного сервісу» зібралася за святковим столом напередодні Святого Вечора, щоб поділитися позитивними емоціями, обмінятися привітаннями і, традиційно, дізнатися щось нове, цікаве і корисне.
Викладач спецтехнології Рева Л.Г. провела майстер-клас по приготуванню традиційної Різдвяної страви – куті, а вихователь Коржиневська К.Б. розповіла багато цікавих обрядових особливостей приготування куті та святкування Різдва.
Рецептів приготування Різдвяної куті дуже багато, але в основі будь-якого з них обов’язково лежать зерно і мед, що символізують вічне життя і здоров’я. За бажанням, до них додають горіхи, мак, сухофрукти, родзинки, цукати і заморожені ягоди. Вважалося, що чим багатша (тобто смачніша і ситніша) кутя, тим кращий буде врожай і достаток у сім’ї. Тому на Святий вечір кутю називали багатою і робили її дуже смачною.
Смачної Вам куті та веселих Різдвяних свят!