touTubefbInstagram icontiktok

Новини

Місячник методичної роботи. Дебати «Про внесення змін до меню та норм харчування у закладах освіти»

Автор: Vitalii. Posted in Новини

28308 лютого 2022 року, в рамках методичного місячника, в ДНЗ «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу» пройшли дебати «Про внесення змін до меню та норм харчування у закладах освіти». А саме, розглядалася реформа системи шкільного харчування – це нове меню шкільних їдалень.

Викладачі предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» Рева Людмила та Куба Олена повідомили, що постановою Кабінету Міністрів України з 1 січня 2022 року  змінено норми харчування в закладах освіти, а меню Євгена Клопотенка стало орієнтиром для кухарів. Більш детально присутні обговорили норми споживання основних груп продуктів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

А також, учасники заходу переглянули інтерв’ю з Ковриженком Юрієм шеф-кухарем, теле- та радіоведучим, амбасадором української кухні у світі, лавреатом Global Chef Awards 2017 в Сінгапурі за внесок у розвиток гастрономії, який розкритикував меню Євгена Клопотенка і зауважив, що його повинні складати спеціалісти: дитячі дієтологи, нутриціологи та технологи. Він сказав: «Євген не вміє готувати – за нього це роблять багато людей».

Учасники дебатів представили свою позицію стосовно дискусійного питання, власні аргументи «за» чи «проти». Наприкінці, дійшли висновку, що реформа харчування закладів освіти в Україні – це довготривалий процес, який супроводжуватиметься неминучими труднощами. Усе нове завжди сприймається важко, а зміни – навіть позитивні, – викликають супротив, адже до них потрібно підлаштовуватись.

284285286287288

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: