touTubefbInstagram icontiktok

Новини

80-річчя трагедії Бабиного Яру

Автор: Vitalii. Posted in Новини

44Сьогодні 80-ті роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, вчинені нацистами у 1941-1943 роках.

У ДНЗ «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу» протягом тижня, з метою вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, та трагічних подій у Бабиному Яру, поваги і толерантного ставлення до історії і культури інших народів, було проведено ряд заходів.

В інтерактивній читальні демонструвався відеопоказ документальних фільмів циклу «Конвеєр смерті на околиці Києва» та діє тематична викладка «Бабин Яр: наша біль і пам`ять» https://uinp.gov.ua/aktualni-temy/tragediya-babynogo-yaru.

Здобувачі освіти разом з вихователями відвідали Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр». Ознайомилися з основними локаціями, пам’ятниками загиблим киянам і військовополоненим, пам’ятником розстріляним дітям, пам’ятниками "Ромська кибитка" і "Менора".

Лідери ЗСО відвідали виставку в Музеї історії України у Другій світовій війні, присвячену 80-річчю початку нацистських масових розстрілів євреїв на території України та 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

Бажаючим рекомендуємо долучитися до Національного уроку пам’яті 2021 https://education.babynyar.org/lesson/; поетичного перформансу "Бабин яр. Голосами"; упродовж двох пам’ятних днів, з 10:00 до 19:00, кожен охочий може вшанувати пам’ять розстріляних, прийшовши до Бабиного Яру.

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: