12.04.2018 р. Перевірочна робота за професією «Жилувальник м’яса IІІ розряду»
12 квітня 2018 року в навчальній лабораторії № 1 ДНЗ «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу» відбулася перевірочна робота за професією «Жилувальник м’яса IІІ розряду» в групі №1 з майстром в/н Юрченко Т.Г.
Здобувачі освіти показували процес жилування частин м’яса (яловичини, свинини та баранини). Жилування - це процес, при якому від обваленого м'яса відділяють найменш цінні у харчовому відношенні тканини та утворення: хрящі, грубу сполучну та жирову тканину, кровонабряки, абсцеси, забруднення, дрібні кістки.
Під час перевірочної роботи здобувачі освіти застосовували всі набуті знання, навички та вміння, які засвоїли під час теоретичного та виробничого навчання про:
- анатомічну будову м’язової, сполучної і жирової тканин;
- вимоги технологічної інструкції до жилування і розбирання м’яса;
- якісні ознаки м’яса від різних частин туш і субпродуктів та їх виробниче призначення;
- правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.