touTubefbInstagram icontiktok

29-30.09.2016 р. Роковини трагедії у Бабиному Яру

Автор: Super User. Posted in Заходи

21

   29-30 вересня 2016 року у нашому навчальному закладі були проведені заходи у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

  Майстри виробничого навчання провели виховні години присвячені трагедії, рада гуртожитку та вихователі – вечір пам’яті «Бабин Яр: символ вічної скорботи». 

   Декламування віршів, перегляд розповідей очевидців та документальних відеофільмів про час німецької окупації Києва у 1941—1943 роках, про місце масових17 розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган — за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів, заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Не залишили байдужими тих, хто був присутній на заходах, а також хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у Бабиному Яру.

181620

   Масове знищення єврейського народу протягом 1933-1945 років отримало назву «голокост», і трагедія у Бабиному Яру — одна з його чорних сторінок. 

15 19

 

 

 

Пам'ять про неї увічнено архітектурними пам'ятниками, художніми та музикальними творами, кінострічками, а головне — пам'ять живе в наших серцях.

Великий боже, ми з твоєї згоди

Проходимо дорогу в Бабин Яр,

Де смертю ти поєднуєш народи,

Щоб зберегти життя й свободи дар…

Дмитро Павличко

 

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: