touTubefbInstagram icontiktok

10.06.2015 р. Ділова гра «Удосконалення самоосвіти педагога»

Автор: Super User. Posted in Новини

546У нашому навчальному закладі триває Місячник методичної роботи у рамках якого 10 червня 2015 року була проведена ділова гра «Удосконалення самоосвіти педагога». Шановним гостем на методичному заході була методист Державного закладу "Навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти у Київській області" Брезіцька Валентина Володимирівна.

З метою підтримки ділового тонусу педагога, допомоги в подоланні труднощів, відкриття шляху до пошуку, ініціативи й творчості у нашому навчальному закладі окрім загальноприйнятих практикують і нестандартні форми роботи, які захоплюють педагогів, сприяють розвитку різного роду компетентностей, індивідуального стилю, креативності, творчих здібностей.

Одним із видів нестандартної роботи є проведення заходів у формі ділової гри. Саме така форма розвиває пізнавальну активність педагогів, стимулює самоосвіту, розвиток творчої ініціативи, забезпечує формування в колективі атмосфери плідного співробітництва.

Методичний захід «Удосконалення самоосвіти педагога» складався з трьох частин:

1) ділова гра «Я-педагог»;

2) вправа «Джерело знань»;

3) провокаційна ділова гра«Декларація педагогічних принципів викладачів: за й проти».

545547548

Педагоги з задоволенням демонстрували ерудицію, формулювали власне бачення загальновідомих понять, мали можливість у ігровій формі дискутувати з опонентами щодо пріоритетності застосування того або іншого педагогічного стилю і в результаті відстояти або переосмислити власну педагогічну позицію.

Проведений захід вкотре підтвердив тезу про те, що самоосвіта — це справді необхідність, це постійна діяльність вчителя, спрямована на розширення й поглиблення знань і вмінь, підвищення рівня предметної підготовки, розвиток його творчої особистості.

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: