touTubefbInstagram icontiktok

07.06.2019 р. ЕКСКУРСІЯ В ДЕНДРОЛОГІЧНИЙ ПАРК "СОФІЇВКА"

Автор: Super User. Posted in Новини

4498 01.06.2019 р. педагогічні працівники ДНЗ "Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу", відвідали в м. Умані дендрологічний парк "Софіївка". Захід відбувся з ініціативи профспілкового комітету закладу освіти.

На екскурсії педагоги дізналися про особистостей та історію заснування паркового комплексу, побачили унікальні реліктові дерева та флору парку, який щорічно відвідують близько 150 тисяч людей.

Понад 200 років Софіївський парк є символом справжнього кохання. Адже, саме завдяки силі почуття польського графа Станіслава Потоцького до молодої красуні грецького походження Софії Вітт, колись дика та пустинна місцевість перетворилась на казковий парк. Загадкові гроти та античні скульптури, дивовижні фонтани та водоспади...

Цей шедевр садово-паркового мистецтва був закладений у 1796 р. та подарований Софії 1802 р. А основою композиції парку стали мотиви давньогрецьких поем Гомера "Іліада" та "Одіссея". Сьогодні "Софіївка" поряд з Версалем входить до числа найпрекрасніших парків світу!

4499450045024501

Члени профспілки отримали незабутні враження та емоції.

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: