touTubefbInstagram icontiktok

Протидія булінгу (цькуванню)

22302.03.2023р. в Центрі кар'єри Державного навчального закладу "Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу" відбувався круглий стіл на тему: "Мобінг. Що варто знати? Як запобігти?". Учасники познайомились із змінами в Кодексі законів про працю України, а саме Законом України № 2759 ІХ від 16.11.2022 року, яким доповнили Кодекс законів про працю України статтею 22, що визначила нове поняття для регулювання трудових правовідносин. Обговорили про складові мобінгу за визначенням ст. 22 КЗпПУ, обов’язкові ознаки та форми психологічного та економічного тиску.

Також ознайомились із Законом України від 1 грудня 2022 року № 2806 ІХ, що пов’язаний із попереднім, та вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, доповнюючи останній статтею 173-5, що передбачає притягнення до адміністративної відповідальності за мобінг (цькування) працівника.

Учасники круглого столу підвели підсумки заходу та окреслили, що дотримання прийнятих норм законів направлені на протидію та запобіганню дискримінації прав людини, пов’язаних саме з трудовими відносинами має важливе значення в освітньому середовищі закладу освіти та на виробництві при проходженні виробничої практики здобувачами освіти, адже кожен має право на гідне ставлення на роботі.

224225226

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: