touTubefbInstagram icontiktok

19.06.2015 р.«Мультимедійний комплекс як один із засобів організації навчально-виховного процесу»

Автор: Super User. Posted in Новини

54919 червня 2015 року у методичному кабінеті навчального закладу був проведений цікавий та пізнавальний семінар-практикум «Мультимедійний комплекс як один із засобів організації навчально-виховного процесу».

Методист Святницька Т.В. зазначила, що сьогодні необхідно, щоб кожен викладач міг підготувати та провести урок з використанням проектора, документ-камери, БФП та іншої техніки. Такий урок стає більш наочним, барвистим, інформативним, інтерактивним, економить час викладача та учня. Він дозволяє учню працювати у своєму темпі, а вчителю дає можливість оперативно проконтролювати та оцінити результати навчання.

 554550

Використання мультимедійних комплексів Epson на уроках реалізує одне з найбільш перспективних застосувань нових інформаційних технологій у викладанні та вивченні навчальних предметів, дозволяє давати найважливіші поняття на більш високому рівні, що забезпечує якісні переваги в порівнянні з традиційними методами.

Педагоги училища мали можливість продемонструвати свої напрацювання у цьому напрямку. Зокрема, Гончаренко Т.Ю. презентувала свою розробку уроку, що створена за допомогою веб-сервісу Prezi.com, та розповіла про переваги і недоліки створення інтерактивних презентацій.

Веренич М.А. та Дольна В.О. продемонстрували розробки тестових завдань і завдань в ігровій формі, розроблені за допомогою програми PowerPoint.

553552551

Але, ніякі технічні засоби навчання не повинні повністю замінити собою живе спілкування з викладачем, вони лише покликані стати ефективним доповненням до лекційних курсів і семінарських занять. Включення інформаційних технологій у навчальний процес має стимулювати викладачів підвищувати свою «конкурентоспроможність» по відношенню до мультимедійних навчальних курсів.

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: