touTubefbInstagram icontiktok

  • GL0
  • GL2
  • GL3
  • Gl4
  • Gl5
  • Gl6

Напрями діяльності

Профорієнтаційні відео

Автор: Vitalii. Posted in Напрями діяльності

Профорієнтаційні відео з YouTube каналу


  • ДНЗ "Київське ОВПУХТРС" запрошує на навчання

  • Правильний вибір професії – впевнений крок у майбутнє. Професія "Майстер ресторанного обслуговування"

  • Правильний вибір професії – впевнений крок у майбутнє. Професія "Бармен"

  • Вступ 2024

  • Професійний челендж "Професійна освіта - ЗСУ: змінюємо, створюємо, удосконалюємо"

  • Профорієнтаційна робота в школах Київської області

  • Брендинг професії "Кондитер"

  • Вибери професію, яку ти любиш…

  • Немає професій з великим майбутнім, але є професіонали з великим майбутнім!

  • Вибір професії - крок до життєвого успіху!

  • Не професія обирає людину, а людина професію!

  • Знайомство з професіями закладу освіти

  • Три кити вибору успішної професії - рекомендації координатора Центру кар'єри

  • Скільки професій - стільки життєвих доріг

  • ДНЗ "Київське ОВПУХТРС" запрошує на навчання

  • ДНЗ "Київське ОВПУХТРС" запрошує на навчання за професією "Кухар"

  • ДНЗ "Київське ОВПУХТРС" запрошує на навчання за професією "Офіціант; Бармен"

  • ДНЗ "Київське ОВПУХТРС" запрошує на навчання за професією "Обвалювальник м'яса; Жилувальник м'яса та субпродуктів; Виробник м'ясних напівфабрикатів"

  • ДНЗ "Київське ОВПУХТРС" запрошує на навчання за професією "Кондитер"

  • Рекомендації практичного психолога з профорієнтації для підлітків "Вибір професії - справа твого життя" 

  • Професійний брендинг «Моя професія – моє майбутнє»

  • Лідерський челендж "ХочешМожешDolt"

  • ДНЗ "Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу" представляло Україну на міжнародному конкурсі професійної майстерності "Geriausias maistro pramons darbuotojas 2016" (Кращий працівник харчової промисловості 2016), що проходив у Литовському місті Каунас.

  • Відео молодіжного фестивалю "Проф FEST OK"

 

Центр кар'єри

Автор: Vitalii. Posted in Напрями діяльності

ЦК.jpg


У ДНЗ «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу» створено Центр кар’єри

Мета Центру кар’єри:

  • адаптація здобувачів освіти до сучасних вимог ринку праці, формування у них кар’єрних компетенцій;
  • навчання здобувачів освіти самопрезентації;
  • створення віртуального іміджу фахівця в соціальних мережах;
  • підготовка до написання резюме та співбесіди з роботодавцем;
  • моніторинг ринку праці;
  • інформування випускників училища про наявність робочих місць з обраних ними професій;
  • формування підприємницьких компетенцій здобувачів освіти та випускників училища;
  • профорієнтація школярів.

Напрямки роботи:

  • методична, психологічна, юридична підготовка здобувачів освіти до професійної діяльності;
  • постійна співпраця з роботодавцями;
  • проведення Днів кар’єри для ознайомлення здобувачів освіти з ринком праці (популярні професії, вимоги роботодавців, умови праці);
  • зустрічі здобувачів освіти училища з роботодавцями;
  • розміщення інформації про вакансії для випускників на сайті училища та в соціальних мережах;
  • проведення Днів відкритих дверей та майстер-класів.

МИ ВЧИМО БУТИ УСПІШНИМИ!

 

17.03.2021 р. Обласний учнівський проєкт "Українська геральдика"

Автор: Super User. Posted in Напрями діяльності

399Здобувачі освіти ДНЗ "Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу" брали участь в обласному учнівському проєкті "Українська геральдика".

Кондитер

Автор: Super User. Posted in Напрями діяльності

Кондитер - це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, та випічку. Професія кондитера багатогранна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь.

 Завдання та обовязки:

  • приймає сировину;
  • здійснює підготовку сировини;
  • організовує зберігання продуктів;
  • готує прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива);
  • виготовляє різні види тіста, кремів, начинок, фаршів; готує напівфабрикати, штампує, формує та викладає вироби на листи;
  • оздоблює вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо;
  • передає на гартування вироби з морозива;
  • випікає (смажить) вироби;
  • визначає готовність тістових заготовок до випікання, садить їх у піч або у варильні (пекарські) шафи, стежить за процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймає їх, охолоджує. 

Повинен знати:

  • асортимент, рецептури, технологію і режими виготовлення кексів, рулетів, печива, складних тортів і тістечок;
  • технологію приготування різних видів тіста (пісочного, бісквітного, заварного, слойоного);
  • способи і техніку нанесення складного багатокольорового малюнка;
  • способи і техніку складання малюнка;
  • види сировини, що використовується для виготовлення кондитерських виробів;
  • оформлення виробів кремом, марципановою масою, шоколадом, фруктами і горіхами;
  • асортимент виробів, рецептури і режими їхнього готування, види сировини і способи її переробки, способи обробки кондитерських виробів;
  • правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;
  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Ринок праці. Професія кухаря передбачає роботу в їдальнях різних підприємств, організацій, навчальних закладів, а також у кафе, барах і ресторанах. Можна працювати також на комбінатах харчування, кондитерських фабриках і заводах харчової промисловості. Середній заробіток кухаря залежить від фінансового стану підприємства, форми власності, кваліфікації працівника і в різних регіонах на різних підприємствах може коливатися.

Перспективи. 

Професія кондитера творча, тому молодий талановитий працівник може принести значно більше нових ідей, втілень, ніж досвідчений, давно працюючий, і заклад отримає суттєві прибутки. Це робота, яка не потребує стереотипів, а набуті навички і знання треба перевтілювати у все нові й нові задуми та перспективи. Великі кондитерські фабрики та цехи теж охоче приймають молодь, яка стажується та набуває досвіду біля майстрів-кондитерів. Кваліфіковані кондитери мають можливість відкривати власні кафе.

Тому поки існує людське суспільство, будуть перспективи у робітників харчової промисловості і, зокрема, у кондитера. Оскільки на кондитерські вироби є попит у населення, то потреба у висококваліфікованих кадрах постійна.

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: