touTubefbInstagram icontiktok

Протидія булінгу (цькуванню)

451Міжнародна організація праці прогнозує, що через кризу, викликану COVID-19, від 5 млн до 25 млн людей во всьому світу втратять роботу. На жаль, ця проблема торкнеться й певної частини громадян України, які досі були забезпечені роботою вдома чи працювали за кодоном. Досвід МОМ свідчить, що будь-які кризи призводять до зростання експлуатації та торгівлі людьми, адже завжди знаходяться шахраї й злочинці, готові скористатися розпачливим становищем людей.
Що ж робити?

  • Тим, хто шукатиме роботу, - не панікувати й не впадати у відчай. Ознайомитися з правилами безпечного працевлаштування на сайті Гарячої лінії з протидії торгівлі людьми й консультування мігрантів http://www.527.org.ua/index.php/work/, за потреби звернутися на Гарячу лінію 527 за телефонною чи онлайн-консультацією.
  • Співробітникам держустанов та неурядових організацій, які працюють з уразливими групами, а також із колишніми та нинішніми трудовими мігрантами, - отримати чи освіжити знання про ідентифікацію постраждалих від торгівлі людьми та можливості для їхньої реінтеграції, пройшовши наш спеціальний онлайн-курс http://ctcourse.org.ua.

Користуйтеся часом на карантині, звертайтеся до перевірених джерел інформації, зберігайте спокій і повагу до себе та інших! Подолаємо #covid19 та його наслідки разом!

Міністерство соціальної політики України, Embassy of Canada in Ukraine, USAID Ukraine - USAID Україна

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: