touTubefbInstagram icontiktok

Протидія булінгу (цькуванню)

f3Сьогоднішня тематична кінорекомендація про безпеку в Інтернеті: драму "Кібер-терор" 2015 року. Фільм не рекомендований для перегляду дітьми до 16 років.

Цей фільм підіймає тему хакінгу та кібербулінгу, який часом доводить до жахливих наслідків.

Головна героїня фільму - юна дівчина, яка, як і більшість її ровесниць, захоплена різними чатами з подружками та хлопцями. Вона страждає від комплексів з приводу своєї зовнішності, і тому втрачає впевненість в собі.

Після того, як у неї не склалися стосунки з симпатичним однокласником, дівчина ще глибше пішла в себе, відчуваючи ненависть до свого кривдника. Одного разу вона знайомиться в мережі з хакером, який допомагає їй помститися хлопцю, після чого вони стають дуже хорошими друзями.

Події фільму відбуваються в спальні головної героїні: там вона спілкується з хакером через комп'ютер.

Вони щодня спілкуються в чаті, але сором'язливий хлопець не хоче показувати Кейсі своє обличчя, хоча вона йому подобається. Дівчина впевнена, що їй нарешті вдалося знайти справжнього друга, але незабаром Алекс починає її шантажувати тим, що виклав в Інтернет її інтимні фото. Що робитиме головна героїня - дивіться в кіно.

#Не_ведись #Stop_sexтинг
#за_підтримки_київстар

f2Пропонуємо до перегляду наступний фільм про безпеку в Інтернеті: документальний фільм "Великий хак" 2019 року. Фільм не рекомендований для перегляду дітьми до 12 років.

Основна тема кінокартини - це захист персональних даних та вплив Інтернет-технологій на кожного з нас. Фільм розказує про журналістське розслідування і викриття того, що Cambridge Analytica - приватна англійська компанія, яка використовує технології глибинного аналізу даних (зокрема, даних соціальних мереж) - причетна до втручання в хід більш як 200 виборів по всьому світу.

Автори фільму запевняють, що персональні дані - це цінний актив та інструмент, який, потрапляючи в руки шахраїв, може створити загрозу. І навіть Google та Facebook не можуть забезпечити абсолютну безпеку наших особистих даних.

Як саме хакери можуть використати цю інформацію? Зняти кошти з банківського рахунку людини, що раніше оплатила покупку онлайн на підозрілому сайті, шантажувати когось компрометуючими фото або відео та ін. І кожного дня ми є в зоні ризику, так як регулярно користуємося додатками та Інтернетом.

#Не_ведись #Stop_sexтинг
#за_підтримки_київстар

f1

Сьогоднішня кінорекомендація про безпеку в Інтернеті: американський документальний фільм "Після правди" 2020 року. Фільм не рекомендований для перегляду дітьми до 18 років.

Картина досліджує феномен "фальшивих новин" в США і підіймає проблему важливості критичного мислення під час роботи з інформацією в Інтернеті.

Основна сюжетна лінія - це декілька гучних новинних повідомлень останніх років, які виявилися фейковими. Які наслідки може принести така інформація для політиків, діячів культури та навіть звичайних громадян?

У документальному фільмі описані як найгучніші американські скандали, так і менш відомі події з-за кордону. Окремо мова йде про сумнозвісну справу "Піцагейт", що вплинула на президентські вибори в США 2016 року.

Картину зняли на основі інтерв'ю з постраждалими або причетними до фальшивих новин.

#Не_ведись #Stop_sexтинг
#за_підтримки_київстар

f4

Сьогоднішня кінорекомендація про безпеку в Інтернеті: американський трилер "Довіра" 2010 року. Фільм не рекомендований для перегляду дітьми до 18 років.

Основна тема фільму - це грумінг: як злочинці налагоджують довірливий контакт з дитиною в Інтернеті, прикидаються ровесниками дітей, домовляються про зустріч у реальному житті, і до чого призводять ці зустрічі. Також у фільмі порушено тему психологічного стану батьків в таких ситуаціях.

За сюжетною лінією ми бачимо практично ідеальну сім'ю, що живе у великому і красивому будинку та насолоджується абсолютною гармонією і щастям. Батько робить успіхи на роботі, діти і дружина впевнені в безпеці в стінах дому, що оснащений новітньою охоронною системою.

Донька 14 років знайомиться в Інтернеті з юнаком, чому батьки не надають значення. Однак справа доходить до побачення в реальності, і ким виявиться 16-річний юнак - це загадка.

#Не_ведись #Stop_sexтинг
#за_підтримки_київстар

f5

#Stop_sexтинг продовжує ділитися кінорекомендаціями про безпеку в Інтернеті. Ці фільми допоможуть дорослим зрозуміти проблему безпеки в онлайні глибше та дізнатися про особливості психологічного сприйняття ситуації різними людьми.

І сьогоднішній фільм: американська драма "Чоловіки, жінки і діти" 2014 року.
Фільм не рекомендований для перегляду дітьми до 18 років.

Головні герої фільму - це група підлітків і їхні батьки, які намагаються зрозуміти, як Інтернет змінив їхні стосунки, зв'язок, самооцінку і любов один до одного.

Під час перегляду фільму ви так чи інакше замислюєтеся над питаннями: чи стають люди менш людяними і більш відчуженими, перебуваючи в кіберпросторі; чи впливають нові технології на здатність людини любити, ненавидіти, співпереживати, заздрити?

Фільм підіймає проблему самотності дорослих, і розповідає про те, що саме вони шукають в мережі. Також розкрита тема залежності дітей від онлайн-ігор, впливу порнографії на дітей, секстингу та першого сексу.

Ще одне цікаве питання, що піднімають у фільмі: як контент, який батьки публікують в мережі про дітей, може позбавити їх майбутнього, про яке мріють діти.

#Не_ведись #Stop_sexтинг
#за_підтримки_київстар

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: