touTubefbInstagram icontiktok

Виробництво харчової продукції

Обвалювальник м'яса

Автор: Super User. Posted in Професії

000 4Обвалювальник м'яса (професійно-технічне навчання; перепідготовка; підвищення кваліфікації).

Кваліфікація випускника: Обвалювальник м'яса 3, 4 розряду.

Термін навчання за професією: від 3 до 6 міс.

Професія обвалювальника м'яса є однією з найважливіших для м'ясопереробної галузі за сучасних умов.

Завдання та обов'язки:

  • обвалювання туш і частин туш худоби всіх видів;
  • розділяти вручну або на стрічкових пилках туші, півтуші, четвертини на частини (відруби) для обвалювання м'яса;
  • розбирання свинячих туш на копчення.

Повинен знати:

  • анатомічну будову туш, зчленування кісток і розташування м'язової, жирової і сполучної тканин всіх видів худоби;
  • нормативи виходів обваленого м'яса, сала, копченостей;
  • правила гостріння і правлення ножів;
  • принцип дії стрічкових пилок і дискових ножів;
  • правила користування захисними засобами;
  • норми залишку м'яса на кістках.

00 11

Ринок праці. Працюють на підприємствах м'ясопереробної галузі, у закладах ресторанного господарства, заготівельних цехах супермаркетів.

Перспективи. Попит на кваліфікованих працівників м'ясопереробної галузі з кожним роком зростає.

Розмір заробітку фахівця даної професії залежить від його кваліфікації, складності роботи, форми власності та спеціалізації закладу, де він працює.

Підготовка за освітньо-кваліфікаційним рівнем –фаховий молодший бакалавр: